Na prázdninový pobyt do ČR přijely letos běloruské děti i se svými sourozenci

V týdnu od 26. července do 2. srpna přijela do České republiky skupina běloruských dětí na pozvání svých dárců v programu Adopce na dálku®. Tento rok mohli dárci pozvat i sourozence, což dětem pomohlo cítit se v českých rodinách lépe a umožnilo pomoci i těm, které nejsou zařazeny do programu.

Letošní program byl rozdělen na víkendový pobyt v domácnostech dárců a na společný pobyt s programem zajištěným Charitou Praha po zbytek týdne. Děti si mohly užít mnoho zážitků společně. Mezi ty patří hlavně návštěva malebné vesničky Botanicus, tobogány v akvaparku, horská túra v Krkonoších, prohlídka Prahy s průvodcem a samozřejmě nákupy dárků pro své blízké v Bělorusku. Charita Praha pro děti z Běloruska zajistila také bohoslužbu v polštině, které především děti ze západních oblastí dobře rozumí.

Rádi bychom poděkovali všem dárcům, kteří neváhali poskytnout svůj čas i finanční dary na tento pobyt. Zvláště také děkujeme všem dobrovolníkům, kteří nám pomáhali zajistit bohatý program.