Benefice ke 100. výročí

Koncert ke 100. výročí Charity podpořil Českou nemocnici v Ugandě. Děkujeme!

Pomozte seniorům

Zapomenutý Domov pro seniory, lidi s postižením a nemocné v běloruském Kryčevě potřebuje naši pomoc.

Čtěte více informací...

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Charita poskytuje potravinovou pomoc chudým

Lidé v nouzi dostávají od července potraviny a další základní potřeby, a to díky programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD). Pomoc bude po celé ČR distribuována především prostřednictvím Charity a dalších neziskových organizací.

Počet lidí v Česku žijící pod hranicí chudoby bohužel roste. Zhruba sto tisíc osob se potýká s chudobou, žijí po ubytovnách nebo i na ulici. Další statisíce přežívají od výplaty k výplatě, stačí nečekaný výdaj a propadnou se do zadlužení, z něhož pro ně není snadná cesta ven. Není příjemné si to přiznat, ale mnoho lidí v naší zemi má problém koupit si i to základní – jídlo.

„Ministerstvo práce a sociálních věcí oslovilo Charitu, abychom se podíleli na dlouhodobém projektu, který nejchudším lidem v naší zemi poskytne základní potraviny a hygienické potřeby,“ říká Stanislav Fiala, ředitel Azylového domu sv. Terezie a koordinátor programu zajišťujícího potravinovou pomoc v pražské arcidiecézi.

Potravinová a materiální pomoc má za cíl zmírňovat extrémní formy chudoby. Je určena nejchudším, kteří zdarma obdrží balíčky s trvanlivými potravinami pro sebe či svoji rodinu. Balíčky obsahují například konzervy, rýži, těstoviny, luštěniny, sušené mléko, olej a také hygienické potřeby: mýdlo, šampón, prášek na praní, pleny, vlhčené ubrousky, holicí strojek. Jejich složení se liší podle toho, zda jsou určeny pro rodiny s dětmi nebo pro osoby bez domova.

Spolu s materiální pomocí nabízí Charita sociálně potřebným i další pomoc v podobě sociálního poradenství a dalších sociálních služeb. Zájemci o potravinovou a materiální pomoc se mohou obrátit na nejbližší místní Charitu.

Fond evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD)