Benefice ke 100. výročí

Koncert ke 100. výročí Charity podpořil Českou nemocnici v Ugandě. Děkujeme!

Pomozte seniorům

Zapomenutý Domov pro seniory, lidi s postižením a nemocné v běloruském Kryčevě potřebuje naši pomoc.

Čtěte více informací...

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Film o pomoci po povodních

Dobrovolníci ze ZábřehuCharita s lidmi je název filmu, který představuje pomoc lidem v zaplavených oblastech. Jak to vypadá, když do humanitárního skladu přijde celá školní třída? Co je to první psychologická pomoc? Podívejte se!

Martin Zamazal byl hostem Doteků víry

Národní povodňový koordinátor Charity ČR Martin Zamazal byl hostem nedělních Doteků víry. Pořad vysílal Český rozhlas 1-Radiožurnál 30. června od 22.05 hodin. Záznam pořadu naleznete zde.

Povodňová pomoc v číslech

Povodně 2013 v číslechCharita ČR již poskytla materiální pomoc v hodnotě 6,5 milionu korun. Šlo například o 307 vysoušečů nebo 8 782 litrů dezinfekce a čistících prostředků. Krizová linka vyřídila 157 telefonátů. Celkem se zapojilo 222 dobrovolníků. Další zajímavá čísla...

Ukončení provozu Krizového povodňového centra

Krizové povodňové centrum v Londýnské ulici v Praze 2, které přijímalo materiální pomoc pro oblasti postižené povodní, bude v provozu do 28. 6. 2013. Nadále bude otevřeno sběrné místo na adrese Záběhlická 72, Praha 10, které je v provozu nonstop. Děkujeme všem, kteří se do povodňové pomoci zapojili. Veškerý materiál jsme předali lidem v postižených oblastech.

Povodňový bazárek na Cyrilometodějských oslavách

V rámci Cyrilometodějských slavností, které se uskuteční v sobotu 15. června od 15.00 do 20.00 hod. ve volnočasovém areálu VOSA v Mráčkově ulici v Modřanech, proběhne povodňový bazárek. Farní charita Modřany v něm bude sbírat písemné nabídky materiální pomoci a párovat je s požadavky těch, kdo něco potřebují.

Duchovní pomoc po telefonu

Katoličtí kněží litoměřické diecéze nabízejí lidem postiženým povodní duchovní pomoc. Služba je provozována prostřednictvím Diecézní charity Litoměřice, telefonní číslo: 702 585 588.

O povodňové pomoci Charity ČR v Dotecích víry

Nedělní Doteky víry představí práci povodňových týmů v terénu a formy charitní pomoci. Hostem Evy Hůlkové ve studiu bude Martin Zamazal, hlavní koordinátor povodňových aktivit Charity ČR, a po telefonu Lukáš Curylo, ředitel Charity ČR. Pořad vysílá ČRo-Radiožurnál v neděli 9. června po 22. hodině.

DEN CHARITY v Arcidiecézní charitě Praha

Připravili jsme pro vás několik akcí u příležitosti Dne Charity. Mezi jinými dny otevřených dveří, zahradní slavnost a mši svatou v našem Azylovém domě sv. Terezie. Čtěte více.

Darujte praktické dárky běloruským dětem

Pro děti za sociálně slabých rodin v Bělorusku, které přijedou na návštěvu do ČR nebo se zúčastní letního tábora, sháníme praktické dárky (trička, teplákové soupravy apod.). Pokud byste mohli pomoci, prosím, kontaktujte nás na adrese belorusko@praha.charita.cz.

Dvě povodňová výročí

Letošní jubilea patnáct let od velkých povodní na Moravě (1997) a deset let od povodní, které zasáhly zejména povodí českých řek (2002), si připomínáme spuštěním internetových stránek k oběma těmto událostem. Na nich najdete také materiály k dalším záplavám, kde Charita ČR pomáhala obyvatelstvu s odstraňováním následků živelných pohrom.

Tříkrálová sbírka 2021