Prázdniny plné dobrodružství pro běloruské děti z programu Adopce na dálku

Charita Praha pořádá každoročně pobyt v České republice pro běloruské děti ze sociálně slabých rodin. Letos poprvé proběhne zároveň také letní tábor v Bělorusku. Více.

S nápadem letního tábora přišli běloruští partneři Charity Praha, pracovníci vitebské Charity. „Jsme vděční za letní pobyty dětí v České republice. Pro děti to je vždy velký zážitek,“ říká koordinátorka Adopce na dálku® ve Vitebsku paní Alina Sorokina. „Letní tábor bychom rádi uspořádali především pro děti, které nedostaly pozvání od svých dárců do České republiky a ještě nikdy neměly příležitost někam vyjet,“ doplňuje Alina.

Tábor proběhne od 3. do 13. srpna v běloruském městečku Sopočkino v turisticky atraktivní oblasti nedaleko hranic s Polskem. Ubytování a zázemí dětem poskytne Charita Grodno. Pracovníci místní Charity spolu s pěti dobrovolníky připravují hry a soutěže, které nesmějí na žádném táboře chybět. Děti se mohou těšit i na koupání a projížďky na lodičkách a katamaránech v blízkém Augustovském kanálu na řece Němen.

Podpořte, prosím, tábor pro běloruské děti nebo jejich letní pobyt v České republice. Své finanční dary zasílejte na číslo účtu 749011/0100, variabilní symbol 20 550 (pobyt dětí v ČR) a 20 560 (tábor v Bělorusku), specifický symbol – vaše registrační číslo v databázi dárců.